Home / Design / TOP cele mai frumoase ambalaje din lume, după design

TOP cele mai frumoase ambalaje din lume, după design

Unul dintre cele mai cunoscute portaluri dedicate ambalajelor, packagingoftheworld.com, realizează anual topuri ale designului de ambalaje. Cel mai recent clasament include concepte de-a dreptul inovatoare, cum ar fi cornetele din coji de cartofi pentru street food sau sticla de votcă sub formă de burghiu.

Iată un top 10 al celor mai frumoase ambalaje prezentate de Packagingoftheworld.com.

10. Ceai Savage Garden – Ideea de la care au pornit designerii acestui ambalaj a fost aceea de a da ceaiului o notă de distincţie şi de a-l prezenta ca pe un produs premium. In centrul cutiei se află o porţiune decupată sub forma unei frunze, prin care se pot zări plicurile de ceai, colorate în negru şi auriu.

9. Sucurile Yumx – Producătorul de sucuri naturale Yumx a creat o gamă variată de sucuri de fructe, cerând designerilor să realizeze un set de ambalaje în culori jucăuşe şi care să prezinte un desen inovator. Răspunsul artiştilor a venit sub forma unor figuri de animale create din bucăţi de fructe.

8. Pizza Boston – Producătorul de pizza a creat primul ambalaj ce poate lua forma unei măsuţe. Astfel, odată deschisă, cutia se transformă într-o măsuţă care se poate aşeza pe pat şi poate fi folosită ca suport pentru pizza. Acest tip de ambalaj a fost produs în serie limitată.

7. Seria de conserve de carne “Born to become food”. Procesatorul de carne Tonnies Gruppe a lansat un concept cu totul inedit şi neaşteptat de ambalaj pentru o serie de conserve din carne de miel, vită şi porc. Gama de produse a fost denumită  “Born to become food” (Născute pentru a deveni hrană). Ambalajul din carton are forma unui sicriu, accentuând astfel ideea că o mulţime de animale sunt sacrificate pentru a produce conservele din carne.

6. Whiskey The Muse – Producătorul de whiskey Compass Box a creat o serie limitată de ambalaje pentru a aduce un elogiu femeilor. Este pentru prima dată când chipul unei femei apare pe eticheta unei sticle de whiskey. Eticheta prezintă o imagine tridimensională, de culoare aurie, ce are o distincţie aparte.

5. Detergentul Tide – Lansat în 1946 de Procter and Gamble, detergentul Tide a fost considerat un adevărat miracol în industria produselor de curăţenie. Designerii propun un concept nou de ambalaj, sub forma unei maşini de spălat.

4. Cornete din coji de cartofi –  Companiile care procesează cartofii aruncă o mulţime de coji, care se transformă ulterior în deşeuri. Ideea de la care au pornit designerii a fost aceea de a folosi cojile de cartofi  la producerea ambalajelor pentru mâncarea street-food. După folosire, ambalajele se întorc în circuitul naturii, devenind hrană pentru animale sau compost.

3. Bere Vilkmergės ŽiemosUn design dintre cele mai inedite a fost cel creat pentru o serie limitată de bere Vilkmergės Žiemos. În locul etichetelor din hârtie, designerii au folosit biscuiţi pe care au inscripţionat brandul produsului şi diverse alte informaţii. În acest fel, clienţii pot savura nu doar ceea ce se află în interiorul sticlei, ci şi eticheta.

2. Votca Selfish – Sunt momente în care un bărbat simte pur şi simplu nevoia să se deconecteze şi să fie de unul singur. Simte nevoia să se îndepărteze de lucrurile care creează întregul vacarm din jurul său, bucurându-se de linişte şi de o băutură bună. Pentru asta trebuie să fie puţin egoist (selfish). Designerii sticlei de votcă s-au folosit de cuvântul fish (peşte) încorporat în denumirea băuturii (Selfish) pentru a crea un concept inedit de ambalaj.  

1. Votca Drill – folosit de bărbaţi atunci când repară ceva în atelier sau când îşi ajută prietenii să modernizeze locuinţa, burghiul este văzut ca un instrument masculin prin definiţie. De ce nu ar lua şi forma unui ambalaj?

Citeşte şi

STUDIU UE: Multe alimente comercializate în UE, inclusiv în România, au etichete înşelătoare

Multe produsele alimentare comercializate în UE încearcă să inducă în eroare cumpărătorul, după cum relevă …