Home / Food / Retail / cora România elimină pungile din plastic de la raioanele de legume – fructe, carne şi brânzeturi

cora România elimină pungile din plastic de la raioanele de legume – fructe, carne şi brânzeturi

cora România a eliminat din cele 11 hipermarketuri pe care le deţine pungile din plastic subțire, fără mâner, de la raioanele de fructe, legume, carne, pește și brânzeturi. Acestea au fost înlocuite cu ambalaje biodegradabile.

Am înlocuit aceste pungi cu ambalaje biodegradabile. Împreună cu clienții noștri, eliminăm astfel din circuit peste 6 tone de plastic în fiecare lună”, a declarat Emanuel Pîrvulescu, Head of Environment cora România.

Odată cu trecerea la ambalajele biodegradabile, cora va elimina de pe piață peste 30 de milioane de pungi de plastic anual. Noile ambalaje, ce respectă regulamentele din România și standardele europene de mediu, sunt produse din materiale care se degradează în 6 luni.

Tot ca parte a programului de sustenabilitate, retailerul a amplasat în trecut stații pentru încărcarea mașinilor electrice, dar și stații automatizate de colectare unde pot fi aduse deșeuri reciclabile, de la ambalaje de plastic, sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii, pentru care oamenii primesc bonuri valorice care pot fi folosite la cumpărături in hipermaketurile cora.

 

Citeşte şi

Coca Cola va folosi cutii de carton în locul ambalajelor din plastic

Coca-Cola European Partners va înlocui în ţările Europei de Vest foliile de plastic în care …