Home / Food / Cum poţi schimba ambalajele din carton la fiecare două săptămâni, cu ajutorul printului digital. Studiu de caz “Home Chef”

Cum poţi schimba ambalajele din carton la fiecare două săptămâni, cu ajutorul printului digital. Studiu de caz “Home Chef”

Home Chef, una dintre cele mai cunoscute companii din Chicago care livrează kit-uri de masă cu meniuri variate, în funcţie de sezon, reuşeşte să-şi reîmprospăteze ambalajele din carton la fiecare două spătămâni, îndeplinind în acelaşi timp nevoia de flexibilitate pentru ambalare şi etichetare. Cum funcţionează sistemul?

În fiecare săptămână, Home Chef pregăteşte 24 de noi fişiere grafice pentru ambalajele flexibile din carton folosite la transportul kiturilor sale cu ingrediente proaspete, refrigerate, gata de gătit, împreună cu schema nutritivă. Odată ce primeşte grafica, furnizorul său de ambalaje – Zumbiel Packaging – imprimă digital, taie şi lipeşte ambalajele în doar 48 de ore. Astfel, din momentul în care furnizorul primeşte grafica şi până la lansarea pe piaţă (la nivel naţional) a kiturilor complete de masă, nu trec mai mult de două săptămâni.

Stilul de lucru al celor două companii este unul din exemplele prezentate în cadrul celei de-a 76-a ediţii a North American Paper Packaging Competition, concursul anual organizat de Paperboard Packaging Council din Statele Unite, care îşi va desemna câştigătorii în luna octombrie a acestui an.

Imprimarea şi tăierea digitală a ambalajelor este una din tendinţele folosite tot mai des la nivel global nu doar pentru personalizarea ambalajelor, ci şi pentru viteza şi flexibilitatea lanţului de aprovizionare”, spune Tony Hitchin, directorul general al companiei Pro Carton şi unul dintre juraţii concursului american de ambalaje.  

 

Alte tendințe pe piaţa ambalajelor din carton

O altă tendință raportată de PPC pe baza participărilor la competiția din acest an este legată de durabilitatea ambalajelor pentru băuturi. Potrivit acestuia, „piața băuturilor este de departe cel mai mare utilizator final al ambalajelor de carton în Statele Unite, cu un procent estimat la 23% (1,11 milioane tone) din totalul livrărilor de carton din 2018”. Ambalajele din plastic sunt înlocuite tot mai des, în acest sector, cu ambalaje din carton regenerabil, care permit tehnici de proiectare unice, finisaje de înaltă calitate şi un design puternic colorat, cu impact vizual uimitor.  

 

Sursa foto: packagingdigest.com

 

Citeşte şi

Cum luptă Carrefour, Lidl şi Kaufland împotriva poluării cu plastic

Tot mai mulţi retaileri alimentari de la noi au luat în ultimele luni măsuri prietenoase …