Home / Stiri / Schimbăm lumea / Iridex a inaugurat o staţie de sortare a deşeurilor în Brăila

Iridex a inaugurat o staţie de sortare a deşeurilor în Brăila

Iridex Group Plastic, alături de Argif Proiect, a inaugurat zilele trecute stația de sortare a deșeurilor și stația de tratare mecano-biologică (MBT) de la Vădeni, Brăila.

Instalaţiile staţiei de sortare permit reciclarea de materiale ce vor putea fi refolosite în alte domenii, precum și separarea şi minimizarea cantităţii de deşeuri ce urmează să fie depozitate în depozitul ecologic.

În cazul staţiei de sortare este vorba despre automatizarea procesului de sortare a deșeurilor și de tratare automatizată, comanda electronică realizându-se de la panoul central de comandă. Întreg procesul este monitorizat prin instalația electronică de comandă și control. Întreaga lucrare a avut în vedere ca instalația să respecte cerințele de reducere a emisiilor și condițiile stipulate în legislația privind protecția mediului”, a declarat Valentin Feodorov, reprezentantul legal al companiei Iridex Group Plastic.

Impactul pe care funcţionarea instalaţiei îl are asupra mediului nu depăşeşte nivelurile stabilite prin reglementările aplicabile în România şi în Uniunea Europeană, a comunicat Iridex Group Plastic.

Staţia de sortare are o capacitate de 30.000 de tone pe an, iar stația de tratare mecano-biologică are o capacitate de 26000 de tone pe an.

Suprafața totală a amplasamentului stației de sortare și a stației MBT este de 25.537 de metri pătrați. Proiectul a beneficiat de finanțare europeană în valoare de 25, 58 milioane de lei prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Citeşte şi

STUDIU UE: Multe alimente comercializate în UE, inclusiv în România, au etichete înşelătoare

Multe produsele alimentare comercializate în UE încearcă să inducă în eroare cumpărătorul, după cum relevă …