Home / Fără categorie / Loop, platforma de unde cumperi bunuri cu ambalaj reutilizabil

Loop, platforma de unde cumperi bunuri cu ambalaj reutilizabil

Compania TerraCycle, lider mondial în industria reciclării, a lansat recent o platformă online de pe care pot fi achiziţionate bunuri de larg consum cu ambalaje reutilizabile.

Denumită Loop, platforma pune spre vânzare alimente, produse de curăţenie şi de îngrijire personală ce provin de la diverse branduri.

Produsele sunt vândute în recipientele clasice, care poartă însemnele brandului, şi livrate către adresa cumpărătorului într-o cutie reutilizabilă. Atunci când recipientul se goleşte, consumatorul îl pune în cutia în care i-a fost livrat, iar aceasta este  colectată de Loop. După ce sunt preluate, recipientele sunt curăţate, reumplute şi reutilizate.

Lansată în iunie 2019 în Statele Unite ale Americii, Loop s-a bucurat până acum de un succes extraordinar. Din 2020, platforma ar urma să se extindă şi în Londra, Toronto, California, Tokyo şi în anumite oraşe din Germania.Guvernul de la Tokyo s-a arătat extrem de interesat să sprijine intrarea Loop în Japonia, iar producătorii de pe noile pieţe au semnat deja un acord ce priveşte vânzarea propriilor produse pe această platformă.

Citeşte şi

Reţeaua de supermaketuri “Unirea”, deţinută de statul român, va fi inaugurată în octombrie

În luna octombrie vor fi inaugurate în mai multe oraşe din ţară primele şase magazine …