Home / Design / Nestle: Ambalaj din hârtie reciclată pentru cerealele Yes

Nestle: Ambalaj din hârtie reciclată pentru cerealele Yes

Nestle a lansat un ambalaj din hârtie reciclabilă pentru batoanele Yes şi a pus la punct o procedură de ambalare care constituie o premieră la nivel mondial, susţine compania.

Astfel, gigantul din industria alimentară a conceput o metodă prin care poate folosi o linie de împachetare de mare viteză, cu etanşeizare la rece, pentru noile ambalaje. Până acum, acest tip de echipament putea fi utilizat doar în cazul ambalajelor din plastic.

 “Noul produs este rezultatul a 10 luni de muncă intensă. Este o realizare extraordinară, de care suntem foarte mândri”, a spus Jas Scott de Martinville, şeful diviziei de dulciuri din cadrul Nestlé.

“Anul trecut am transformat cu totul brandul Yes, utilizând pentru fabricarea batoanelor numai ingrediente sănătoase. Acum ne concentrăm asupra ambalajelor, încercând să le facem cât mai sustenabile şi uşor de reciclat. Ne-am propus ca, din 2025, să utilizăm numai ambalaje reciclabile sau reutilizabile”, a spus la rândul său Stefano Agostini, director executiv al Nestle în Marea Britanie şi Irlanda.

Sursa foto: packagingnews.com

Citeşte şi

Cum luptă Carrefour, Lidl şi Kaufland împotriva poluării cu plastic

Tot mai mulţi retaileri alimentari de la noi au luat în ultimele luni măsuri prietenoase …