Home / Food / Băuturi / Nivelul caloriilor, trecut pe toate sticlele şi cutiile de bere

Nivelul caloriilor, trecut pe toate sticlele şi cutiile de bere

Membrii asociaţiei Brewers of Europe au semnat un memorandum prin care şi-au luat angajamentul de a inscripţiona lista ingredientelor şi valoarea energetică pe toate sticlele şi cutiile de bere produse în UE. Măsura ar trebui implementată până în 2022. România s-a conformat deja în mare parte acestor prevederi.

Deşi legislaţia UE prevede că băuturile ce au o concentraţie de alcool de peste 1,2% sunt exceptate de la cerinţele menţionate mai sus, în ultimii ani, mulţi producători de bere le-au implementat în mod voluntar.

Actualmente, peste 60% dintre producătorii din Uniunea Europeană comunică deja nivelul caloriilor. Totodată, 85% din  sticlele de bere produse în UEprezintă pe etichete lista ingredientelor.

În România, gradul de conformare este peste media Uniunii Europene, în condiţiile în care membrii Asociaţiei Berarii României au ales să aplice voluntar Regulamentul UE 1169/2011 încă din 2015.În prezent, toate sticlele şi cutiile de bere produse în România prezintă informaţii privind ingredientele. Totodată, pe 76% din sticlele şi cutiile de bere se află inscripţionate date referitoare la nivelul caloriilor.

Măsuri extinse la nivelul întregii industrii

Prevederile memorandumului ar putea fi adoptate nu doar de companiile din industria berii, ci şi de alţi producători de alcool.

„Scopul memorandumului este acela de a ne asuma public angajamentul de a prezenta lista ingredientelor şi nivelul energetic pe etichetele produselor. Asociaţiile membre vor susţine acest efort inclusiv prin fixarea de targeturi naţionale şi prin raportări periodice. Încurajăm preluarea acestor initiative de către toţi producătorii de alcool şi asociaţiile acestora. Scopul final este ca băutorii de bere să primească informaţii exacte, uşor de reţinut şi care le permit să facă o comparaţie între diferitele tipuri de băuturi”, au comunicat reprezentanţii Brewers of Europe.

Citeşte şi

Reţeaua de supermaketuri “Unirea”, deţinută de statul român, va fi inaugurată în octombrie

În luna octombrie vor fi inaugurate în mai multe oraşe din ţară primele şase magazine …