Home / Food / Premieră în retailul românesc: Lidl nu va mai comercializa pahare şi farfurii de unică folosinţă din plastic

Premieră în retailul românesc: Lidl nu va mai comercializa pahare şi farfurii de unică folosinţă din plastic

Retailerul alimentar Lidl nu va mai pune spre vânzare articole de unică folosinţă din plastic (pahare, farfurii adânci şi întinse, tacâmuri şi paie), începând cu data de 15 august, a anunţat compania.

Concomitent, retailerul va pune la dispoziţia clienţilor sacoşe reutilizabile pentru cântărirea şi transportul fructelor şi legumelor cumpărate din incinta magazinului. Totodată, Lidl va introduce în ofertă pungi din plastic compostabil, analizând viabilitatea acestui material ca alternativă la plasticul subţire.

Compania şi-a propus să reducă plasticul utilizat în cadrul unităţilor proprii cu cel puţin 20%, până în 2025. Începând cu acelaşi an, plasticul folosit de Lidl pentru ambalarea produselor marcă proprie va fi reciclabil în proporţie de 100%.

Retailerul german, parte a grupului Schwarz,  are aproximativ 260.000 de angajaţi în întreaga lume. În România, Lidl a  deschis peste 240 de magazine şi patru centre logistice, în care lucrează 5.500 de angajaţi.

Citeşte şi

Reţeaua de supermaketuri “Unirea”, deţinută de statul român, va fi inaugurată în octombrie

În luna octombrie vor fi inaugurate în mai multe oraşe din ţară primele şase magazine …