Home / Stiri / Schimbăm lumea / Tesco renunţă la pungile din plastic folosite la transportul comenzilor online

Tesco renunţă la pungile din plastic folosite la transportul comenzilor online

Tesco a anunţat că nu va mai folosi pungi de plastic pentru transportul livrărilor online, noua măsură însemnând o reducere substanţială a numărului de pungi din plastic – 250 de milioane de bucăţi.  

Decizia face parte dintr-un proiect mai amplu al companiei de reducere a utilizării plasticului în cadrul operaţiunilor de livrare, care se întinde pe 28 de săptămâni. Potrivit calculelor retailerului britanic, renunţarea la pungile din plastic folosite pentru livrări va însemna o reducere anuală a producţiei cu 2.000 de unităţi.

Cum vor fi însă livrate produsele Tesco? Șoferii firmelor de livrare îi vor ajuta pe clienți să transporte alimentele de la maşină în propria bucătărie cu ajutorul unor tăvi reutilizabile.

Sarah Bradbury, director de calitate în cadrul Tesco, a declarat: „Căutăm modalități de a reduce cantitatea de plastic pe care o folosim. Știm că este o problemă importantă pentru clienți, colegi și afacerile noastre și știm că trebuie să facem mai mult în acest sens. Renunţarea la pungile de transport pentru cumpărăturile online este una din numeroasele modalități prin care ajutăm clienții să folosească mai puţin plastic. În acest moment, examinăm toate ambalajele noastre, inclusiv plasticul, pentru a-l elimina acolo unde este posibil. Acolo unde nu este corect să-l eliminăm, îl vom reduce  şi vom ajuta clienții să-l refolosească și să ne asigurăm că toate ambalajele pot fi reciclate. O schimbare simplă poate avea un impact uriaş.

Tesco intenționează ca, până la sfârșitul acestui an, să scoată din ambalajele proprii toate acele materiale care sunt greu de reciclat. Măsura va duce, în opinia Tesco, la îndepărtarea a aproximativ 3.000 tone de material plastic greu de reciclat.

În aprilie 2019, Tesco s-a asociat cu specialistul în reciclare Recycling Technologies pentru a testa o nouă tehnologie de reciclare a ambalajelor din plastic în zece dintre magazinele sale din Swindon și Bristol.

Citeşte şi

STUDIU UE: Multe alimente comercializate în UE, inclusiv în România, au etichete înşelătoare

Multe produsele alimentare comercializate în UE încearcă să inducă în eroare cumpărătorul, după cum relevă …