Home / Packaging / Tetra Pak: Unul din doi cumpărători caută produse ecologice

Tetra Pak: Unul din doi cumpărători caută produse ecologice

Aproximativ 86% din ambalajele Tetra Pak livrate în România în ultimul an sunt poartă sigla Forest Stewardship Council™ (FSC™), care atestă utilizarea responsabilă a resurselor.

În acest fel, compania răspunde cerinţelor consumatorilor, care sunt tot mai interesaţi să cumpere produse ecologice.

Un studiu realizat recent de companie la nivel global arată că majoritatea consumatorilor sunt preocupaţi de problemele de mediu, în condiţiile în care 54% dintre aceştia cumpără produse eco.

“Colaborarea este un factor cheie pentru a genera sustenabilitate de-a lungul lanţurilor de aprovizionare, iar în Europa de Sud-Est, ca şi în intreaga lume, Tetra Pak colaborează indeaproape cu consumatorii pentru a creşte gradul de certificare FSC, pentru a consolida administrarea responsabilă a pădurilor şi pentru a reduce amprenta de carbon a companiei noastre la nivel global. În ultimul an, aproximativ 86% din ambalajele noastre livrate în România au fost ambalaje certificate FSC, marcând o crestere semnificativa faţă de anii anteriori şi aducandu-ne cu un pas mai aproape de obiectivul nostru de a furniza 100% ambalaje certificate FSC”, a spus Dina Epifanova, Customer Sustainability Expert pentru Europa de Sud-Est.

La nivel mondial, Tetra Pak a livrat până în prezent peste 500 de miliarde de ambalaje care poartă sigla Forest Stewardship Council™.

 

Citeşte şi

STUDIU UE: Multe alimente comercializate în UE, inclusiv în România, au etichete înşelătoare

Multe produsele alimentare comercializate în UE încearcă să inducă în eroare cumpărătorul, după cum relevă …