Home / Stiri / Schimbăm lumea / Tri-Star Packaging lansează tacâmuri din plastic reciclat al căror plastic poate fi reutilizat

Tri-Star Packaging lansează tacâmuri din plastic reciclat al căror plastic poate fi reutilizat

Producătorul de ambalaje Tri-Star Packaging a lansat pe piaţa din Marea Britanie tacmuri de unică folosinţă din plastic reciclat ce pot fi la rândul lor reciclate. Potrivit reprezentanţilor Tri-Star, produsul constituie o premieră pe piaţa din Regatul Unit. 

În ultimele 18 luni, Tri-Star Packaging şi furnizorii săi au dezvoltat tot mai multe produse pe bază de plastic reciclat, scrie packagingnews.co.uk.

“Este necesar să reducem dependenţa faţă de plasticul virgin, accesând resursele existente de plastic folosit şi încorporând tot mai mult plastic reciclat în ceea c epunem pe piaţă”, a spus Kevin Curran, fondatorul Tri-Star Packaging.

“Aşa cum au procedat cei mai mulţi lideri din industrie, am lucrat împreună cu furnizorii pentru a ne asigura că acest nou process este sustenabil şi suntem mândri că am devenit prima companie din Marea Britanie care a lansat tacâmuri de unică folosinţă din plastic reciclat”, a mai spus acesta.

Noile tacâmuri conţin plastic reciclat în proporţie de 97%, fiind în acelaşi timp reciclabile în proporţie de 100%. Acestea pot fi coelctate în containerele de reciclare alături de bolurile de salată, de exemplu.

Sursa foto: packagingnews.co.uk

Citeşte şi

STUDIU UE: Multe alimente comercializate în UE, inclusiv în România, au etichete înşelătoare

Multe produsele alimentare comercializate în UE încearcă să inducă în eroare cumpărătorul, după cum relevă …