Home / Food / Unicarm a inaugurat ferma de vaci de la Moftin

Unicarm a inaugurat ferma de vaci de la Moftin

Compania Unicarm, deţinută de omul de afaceri Vasile Lucuţ, a inaugurat pe data de 20 iulie o fermă de vaci în localitatea Moftin, judeţul Satu Mare, investiţia în noua facilitate fiind de 13 milioane de euro.

Construcţia fermei, ce se întinde pe o suprafaţă de 6 hectare, a durat trei ani.

Noua investiţie va acoperi necesarul de carne proaspătă de vită şi mânzat al fabricilor de procesare ale Unicarm, compania creând astfel un circuit închis de business care se compune din producție de carne, procesare și desfacere a produselor prin intermediul rețelei proprii.

Ferma include grajduri, o moară de cereale ce are capacitatea de a prelucra 10 tone de furaje pe zi, silozuri pentru depozitarea a 20 000 de tone de cereale, un puț de apă cu instalațiile aferente şi  4 bazine a câte 40.000 de litri fiecare, instalații pentru evacuarea dejecțiilor cu platformele de gunoi aferente.

Totodată, ferma dispune de o maternitate modernă, care asigură necesarul de tăuraşi. Pentru aprovizionarea unităţii cu furaje și cereale producţie proprie sunt exploatate peste 300 de hectare, au spus oficialii Unicarm.

Sursa foto: gazetanord-vest.ro

Citeşte şi

Cum luptă Carrefour, Lidl şi Kaufland împotriva poluării cu plastic

Tot mai mulţi retaileri alimentari de la noi au luat în ultimele luni măsuri prietenoase …