Home / Stiri / Interviu / VIDEO. Rondocarton a câștigat bătălia de la Șura Mică. Ce mutări va face în piaţa ambalajelor?

VIDEO. Rondocarton a câștigat bătălia de la Șura Mică. Ce mutări va face în piaţa ambalajelor?

Din 5 aprilie 2019, Transilvania Pack & Print are un nou acționar majoritar: Rondocarton (60%). Ce investiții ia în calcul noul acționar pentru fabrica de ambalaje din carton, carton ondulat și etichete de la Șura Mică (Sibiu), care sunt noile segmente de piață luate în vizor și ce viitor are piața de carton ondulat din România, aflaţi din interviul de mai jos, acordat de Ovidiu Mircea, Sales Manager TPP.

Pack&Food News: Transilvania Pack & Print (TPP) este membră a Offsetdruckerei Schwarzach. Cum a intrat grupul austriac în România şi de ce au ales să investească în această zonă?
Ovidiu  Mircea, Sales Manager TPP:
Transilvania Pack & Print are în spate o adevărată poveste, care începe în urmă cu peste 20 de ani (Am sărbătorit 20 de ani anul trecut, în noiembrie). Istoria grupului austriac începe în anul 1998, când compania Hochland a deschis o fabrică la Sighişoara. Ca urmare a acestui pas, Offsetdruckerei Schwarzach, care avea Hochland drept client, a decis să urmeze compania pe această piaţă pentru a fi şi aici furnizorul lor de ambalaje din carton (fabrica a fost destinată deservirii grupului Hochland). În 1998, cei de la Sighişoara au început construcţia fabricii şi tot atunci au început cei de la Offsetdruckerei să caute un spaţiu. Locul în care ne aflăm în prezent a fost considerat optim pentru o astfel de investiţie – așa a fost aleasă Şura Mică drept locaţia pentru începerea activității. Când s-a început producţia, singurul articol livrat de fabrică era ambalajul clasic de carton, cutia ambutisată pentru triunghiurile de brânză. Ulterior, a apărut nevoia de a eticheta aceste triunghiuri, iar grupul Offsetdruckerei Schwarzach a încercat să găsească elementele necesare pentru a continua dezvoltarea.

În 2003-2005 s-a realizat un studiu de fezabilitate pentru a evalua cererea de la nivelul pieţei, iar în 2005 au fost realizate primele investiţii serioase, aşa încât compania să poată continua activitatea şi să urmeze evoluţia pe care o planificase. Tot atunci a fost finalizat și proiectul demarat în urmă cu doi ani – tiparul pentru micro-ondulă, care se numea pe atunci divizia Transilvania Pack & Print Microflute. Ne propusesem atunci să realizăm şi să putem livra către piaţă şi alte produse faţă de ceea de livra Offsetdruckerei atunci când a deschis această fabrică, astfel că din 2005 am început să livrăm ambalaj ondulat, prin această investiţie.
Din 2005 până în 2013 am trecut printr-o perioadă de stabilizare a noii producţii, ca urmare a solicitării din piaţă. În 2013 am instalat o maşină de tipar, care era la acea vreme cea mai performantă din punctul de vedere al imprimării offset: un KBA Rapida 145, cu cele mai mari dimensiuni printabile de atunci din România – 1.050 cu 1.450 mm. 

După 2013, piaţa din România a cunoscut multe fluctuaţii şi modificări, iar compania a încercat să se adapteze noilor condiţii. În 2016, după aceste transformări, au apărut şi primele schimbări majore la nivelul companiei la nivel de management, în zona de vânzări, în departamentul contabil… au avut loc restructurări; o reorganizare prin care a trecut compania. Au fost puse bazele unei echipe noi, capabilă să orienteze compania şi să implementeze o strategie adaptată noilor condiţii de piaţă. În 2017 Transilvania Pack & Print a fost absorbită de Transilvania Pack & Print Microflute, iar noua companie (care a păstrat numele Transilvania Pack & Print) avea să producă atât cartoane solid board, cât şi cartoane ondulate.
În 2018, Rondocarton şi Offsetdruckerei Schwarzach cad de acord ca, date fiind modificările pieţei din ultimii cinci ani, să pună bazele unui parteneriat, mai ales că ambele companii sunt austriece. Pe piaţă, cei de la DS Smith achiziţionaseră Ecopack şi Ecopaper, o tranzacţie care a schimbat radical factorii-reper de pe piaţa de carton.

În acelaşi timp, grupul Rossmann a anunţat investiţii care sunt acum în curs de implementare. De asemenea, firme de dimensiuni mai mici, cum ar fi Eurobusiness sau Willkins, au reuşit să se reorienteze şi să facă nişte investiţii cu ajutorul cărora să se poziţioneze ca jucători pe această piaţă pe termen mediu şi lung. La sfârşitul lui 2018, Transilvania Pack & Print a semnat acest contract de tip parteneriat cu Rondocarton, în care se menţionează că ambele companii vor fi prezente în noua entitate creată cu cote diferite, respectiv Rondocarton va deţine 60% din companie, iar Offsetdruckerei Schwarzach – 40%. Contractul, ca orice tranzacţie de acest tip, trebuia să fie analizat de Consiliul Concurenţei, pentru a se observa dacă noua cotă de piaţă creată afectează echilibrul pieţei. Recent am primit avizul de la Consiliul Concurenţei, aşa că din 5 aprilie Rondocarton este acţionar majoritar, cu un parchet de 60%, alături de Offsetdruckerei Schwarzach, care are 40%, iar cele două companii vor continua procesul de dezvoltare pe care l-am setat în decembrie 2018.

În momentul de faţă avem 138 de angajaţi, iar anul trecut aveam 126 de angajaţi. Am crescut numărul de angajaţi ca urmare a creşterii volumelor pe care le procesăm. În plus, nefiind încă foarte bine tehnologizaţi, am avut nevoie de suplimentarea forţei de muncă.

Pack&Food News: Ce echipamente folosiţi pentru producerea ambalajelor și a etichetelor?
Ovidiu  Mircea:
În offset folosim aceleaşi maşini pentru a realiza etichete pentru hârtii subţiri, dar şi pentru cartoane grele. Pentru print folosim KBA-ul pe care l-am menţionat, o investiţie care se datorează regretatului Rudolf Kamla, care a reuşit să aducă acest echipament prin fonduri europene. Folosim acest utilaj şi astăzi, calitatea tiparului fiind foarte ridicată. Folosim acelaşi utilaj și pentru printarea ambajalelor, iar pentru ştanţat-finisaj utilizăm echipamente specifice marca Bobst, Jahrenberg, maşini de debitat ghilotină, maşini de debitat tip ştanţă-tun, maşina de ambutisat dedicată celor de la Hochland, iar pentru cartoanele ondulate există un utilaj AsiTrade unde producem onduleu E şi onduleu B. Proiectul de investiţii pe care îl avem acum cu cei de la Rondocarton va crea posibilitatea ca această tehnologie să fie schimbată şi să fie înlocuită cu una de generaţie nouă. Există o presiune foarte puternică din partea pieţei, care ne obligă să fim competitivi. Pentru a fi competitivi, avem nevoie de utilaje care să înlocuiască munca manuală pe care încă o folosim la un nivel ridicat şi este generatoare de costuri.
Aproape toate produsele noastre sunt customizate. Suntem destul de diferiţi de colegii de la Rondocarton, care îşi permit să aibă multe cutii pe stoc şi care au aplicabilitate la mai multe industrii. Noi suntem într-o zonă în care totul este în mişcare în funcţie de sezon, de industrie. Dacă avem săptămâna italiană sau săptămâna americană, toate ambalajele trebuie să fie customizate. Chiar dacă forma se păstrează, nu putem menţine aceeaşi prezentare grafică.

Pack&Food News: Produceţi şi ambalaje pentru industria farma?
Ovidiu  Mircea:
Este un proiect de viitor pe care am vrea să îl implementăm. Deocamdată nu avem un client din zonă, nici măcar de pe segmentul parafarmaceutic. Compania are nevoie de nişte dotări şi certificări în acest sens, pentru că este o industrie în care standardele de calitate sunt foarte ridicate. Am putea porni împreună cu cei de la Rondocarton şi acest proiect, aşa încât în maximum zece luni să avem şi primele livrări.

Pack&Food News: Dar ce tip de ambalaje produceţi acum?
Ovidiu  Mircea:
Producem ambalaje pentru industria automotive. De regulă, când vorbim despre industria automotive lumea porneşte de la ideea că este vorba de ceva greu şi se gândeşte la heavy duty box, cum ar fi cele produse de Rondocarton Cluj sau Rondocarton Târgovişte. Însă în orice fel de industrie există nevoia de a împacheta ceea ce numim ambalajul primar sau terţiar, care are de regulă la bază un carton solid sau o ondulă mică, E sau B, lucruri pe care le putem face aici. Aşadar, tot ce este carton solid, duplex sau triplex, ondulă E sau B putem face pentru aceste industrii. În egală măsură, deservim industria FMGC prin terţi, respectiv producătorii care livrează în aceste lanţuri. Un alt segment pe care îl avem în vizor este industria cosmetică – există zone unde am putea intra.

Pack&Food News: Aveţi soluţii tehnologice pentru a intra pe piaţa asta?
Ovidiu  Mircea:
Da, din fericire suntem o unitate de producţie care permite crearea din punctul de vedere al soluţiilor tehnice şi a printului a oricărui tip de ambalaj într-o formă complexă şi chiar crearea unor ambalaje de lux. Toate ambalajele de lux necesită o înnobilare specială. Avem dotări care ne permit să realizăm zone de lăcuiri selective, ceva ce piaţa cere din ce în ce mai mult, combinaţii de diverse tipuri de lac, zone de embosare, debos, elemente care intervin în ambalajul modern. Avem în producţie astfel de ambalaje, în cantităţi reduse în raport cu restul ambalajelor, însă suntem în plin proces de transformare.

Pack&Food News: De unde provine materia primă?
Ovidiu  Mircea:
De materia primă depinde obţinerea unui preţ competitiv în piaţă. Orice client îşi doreşte să aibă siguranţa că putem fi sustenabili şi că putem folosi surse care să ne permită respectarea unor condiţii FSC, cum cer marii retaileri în momentul de faţă. Prin urmare, trebuie să ne îndreptăm spre marii producători de hârtie şi carton de pe piaţă, gen Ecopaper, Vrancart, Mondi, Unca din Serbia, spre fabrici din Germania, din Austria. Materia primă vine direct de la sursă. Din nefericire, România nu are foarte multe soluţii pe această piaţă, dar se dezvoltă şi în zona asta. Totodată, avem şi proiecte cu volume mai mici sau comenzi de azi pe mâine şi colaborăm cu intermediari.

Pack&Food News: Ce volum de ambalaje produceţi la fabrica din Șura Mică?
Ovidiu  Mircea:
Plecăm de la 10.000 de tone pe an. În ceea ce priveşte producţia de etichete, cantitatea nu este foarte mare, acesta nefiind neapătrat core business-ul nostru. Etichetele sunt doar produse auxiliare şi le realizăm doar atunci când clientul cere în mod special să lucreze cu TPP. Există foarte mulţi producători de etichete în România care pot fi mai competitivi decât noi. Din cele 10.000 de tone, circa 1.000 de tone reprezintă producţia de etichete, dacă avem un an bun.

Pack&Food News: Cum arată piaţa ambalajelor din România privită în context regional?
Ovidiu  Mircea:
Piaţa noastră trece printr-o etapă extrem de interesantă, v-am vorbit despre investiţiile pe care le-au făcut companiile mari… noi înşine suntem în pragul unor investiţii de acest tip. După implementarea acestora, vor creşte foarte mult capacităţile de procesare a ambalajelor. În urma unor analize pe care le-am făcut pe plan intern, vă pot spune că piaţa de ambalaje din România ar fi capabilă să proceseze o cantitate aproape dublă faţă de cererea existentă. Este normal să fie aşa, pentru că au fost făcute foarte multe investiţii, evident, în baza unor studii. Însă vom trăi un an-doi foarte grei pentru industria de ambalaje, pentru că în prezent capacităţile de producţie sunt foarte mari şi fiecare vrea să absoarbă din aceeaşi piaţă o cantitate cât mai mare pentru a folosi într-un  mod optim spaţiile pe care le are la dispoziţie. Există un trend de trecere a ambalajelor dinspre zona de plastic spre zona de carton şi hârtie. Dacă în urmă cu 15 ani trendul era de trecere de la ambalajele din carton spre cele din plastic, acum avem de-a face cu o mişcare în sens invers, ceea ce ne avantajează. Din punctul meu de vedere, segmentul unde vom vedea creşterea volumelor este chiar acela al ambalajelor de lux, fie acestea din industria farma sau cosmetică. În prezent, există ambalaje de lux chiar şi în zona industriei automotive. Chiar dacă pare ieşit din comun, există chiar şi aici piese, componente, pentru care se produc ambalaje de lux. De exemplu, avem un partener german, Bilstein, care activează în industria moto-sport. Acolo, multe piese – un telescop, de exemplu – au o valoare foarte ridicată, sunt împachetate într-un ambalaj sofisticat. Foma, deschiderea, consistenţa cartonului sunt extrem de plăcute.

Pack&Food News: Ce volum de vânzări preconizaţi pentru 2019?
Ovidiu  Mircea:
Anul acesta am bugetat vânzări de 9,6 milioane de euro, un plan destul de ambiţios. În 2018 am avut vânzări de aproximativ 8 milioane de euro. Creşterea ar urma să fie de circa 18%. În 2019 am demarat în forţă şi sper să putem recupera ceea ce nu am reuşit să realizăm anii trecuţi. Până acum, am închis primul trimestru conform planului. Cifrele arată că am reuşit să facem acest pas. Cu echipa pe care o avem, am încredere că putem închide anul aşa cum ne-am propus. Desigur, Rondocarton va fi alături de noi, dar nu va putea schimba imediat şi din mers toată structura în aşa fel încât să considerăm că este un suport major pentru 2019.
Planul de investiţii derulat împreună cu Rondocarton a demarat deja. Valoarea sa este între 10 şi 16 milioane de euro şi include două segmente: se preconizează o parte de retehnologizare în maşina de caşerat şi de făcut ondulă. Vom creşte portofoliul: dacă astăzi facem ondulă E şi B, la anul vom face onlulă E, B, C şi combinaţiile ce există între ele, ceea ce va permite companiei să absoarbă mai multe proiecte. În acelaşi timp, toate maşinile de ştanţat, liniile de lipit automate vor fi la rândul lor înlocuite. De asemenea, avem de gând să lărgim actualul spaţiu de producţie, care este oarecum insuficient. Pasul pe care îl vom face alături de Rondocarton ne împinge către o zonă de servicii de calitate înaltă. Rondocarton este lider de piaţă de 20 de ani şi mi se pare fabulos că şi-au păstrat această poziţie, fără să fie zdruncinaţi de niciun competitor. Noi vrem ca, umăr la umăr, să facem faţă cu brio în echipa celor care sunt lideri de piaţă, chiar dacă deocamdată suntem uşor în spate.

Citeşte şi

Tetra Pak: Unul din doi cumpărători caută produse ecologice

Aproximativ 86% din ambalajele Tetra Pak livrate în România în ultimul an sunt poartă sigla …